19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Treska na čerstvém fenyklu

Název Množství a jednotka
filé z tresky 250 g
čerstvý fenykl 1 ks
kuskus 200 g
slunečnicový olej 3 lžíce
olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: japonská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody přidáme čtvrtku masoxu, necháme rozpustit, přidáme lžičku olivového oleje a zalijeme jí kuskus tak, aby voda byla cca 1 cm nad kuskusem. Promícháme, minutu necháme vařit, pak stáhneme z ohně, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat asi 10 minut. Porce rozmražené tresky nakrájíme na kostky. Fenykl omyjeme, rozkrojíme napůl, odstraníme košťál a nakrájíme na tenké proužky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme fenykl, přidáme nakrájenou rybu, za občasného promíchání, aby se ryba propekla ze všech stran, osmahneme. Malé kousky ryby jsou hned. Necháme vydusit vodu, mezitím osolíme a opepříme hrubým pepřem. Kuskus nakypříme (prohrábneme vidličkou), dáme na talíř a navršíme na něj směs tresky s fenyklem.

Místo kuskusu lze použít bulgur nebo drobné těstoviny.


 


RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...